ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΜΙΖΑΣ»









Οι πολιτικοί μας δυνάστες, είχαν κι έχουν πάντα στο μυαλό τους, πως θα προστατευτούν πρώτα οι ίδιοι και μετά τα παιδιά τους! 
Αυτά λοιπόν οι πατριώτες πολιτικοί, που τόσο νοιάζονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, σκέφτηκαν (έλα τώρα, μην το παίρνετε αυτό στα σοβαρά ότι σκέφτηκαν αν, ένα αστείο κάναμε) πως για τους καταχρεωμένους Δήμους φταίνε οι δημότες και γι’ αυτό τον λόγο, θα πρέπει να πληρώσουν τα "φέσια" που δημιούργησαν οι εκάστοτε δήμαρχοι!
Κανένας έλεγχος για κακοδιαχείριση, κανένας έλεγχος για κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος, κανένας έλεγχος για ιδιοποίηση  χρημάτων των Δήμων δεν πρέπει να ελεγχθεί το γιατί έφτασε ένας Δήμος στην χρεοκοπία αλλά πρέπει να τα πληρώσουν οι δημότες!


Γιατί πάρθηκε όμως αυτή η απόφαση;



Μα γιατί οι δήμαρχοι είναι «παιδιά» του ιδίου συστήματος, συγγενείς πολιτικά με τα κόμματα και τους πολιτικούς. Γίνεται λοιπόν να καταλογίσουμε ευθύνες στα «παιδιά» μας;

Έτσι λοιπόν, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει την αύξηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ έως και δέκα φορές παραπάνω! Καλείται δηλαδή ο δημότης να πληρώσει στο δεκαπλάσιο το ΤΑΠ, όχι γιατί φταίει αυτός αλλά γιατί οι δήμαρχοι έκαναν πάρτι με τα χρήματα του Δημοσίου!


Υπάρχουν Δήμοι, που πρωταγωνιστούν τόσο στα χρέη όσο και στα «οικογενειακά κουκουλώματα» που προκαλούν τον κάθε πολίτη. Έχουν καταγγελθεί από δημάρχους προηγούμενες διοικήσεις για κακοδιαχείριση, όμως οι πομπώδης καταγγελίες ποτέ δεν ελέχθησαν από την Δικαιοσύνη. Είτε γιατί δεν έφθασαν ποτέ σε αυτήν είτε γιατί κάποιο αόρατο χέρι τις τοποθετούσε στο ‘ψυγείο’! Πολίτες κατά καιρούς έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ή στα αρμόδια όργανα για παρανομίες, παρατυπίες, κακοδιαχείριση των δημάρχων, όμως ποτέ δεν έγινε κάποιος έλεγχος, δεν δόθηκε μία απάντηση, έστω για τα μάτια!



Όλα αυτά γιατί «είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα»! Οι πολιτικοί δολοφόνοι της όποιας ελπίδας έχει εναπομείνει στους Έλληνες, δεν νοιάζονται αν οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν στα παιδιά τους ψωμί, αν μπορούν να τα σπουδάσουν. Δικά τους παιδιά είναι; Βλέπουν τους πολίτες σαν υποζύγια, υποχρεωμένους να πληρώνουν τις λάθος επιλογές τους, με τις μίζες των υπουργών και των κομμάτων, αλλά και τα εγκλήματα που έκαναν τα «παιδιά» τους, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που με τις αποφάσεις τους και την διαχείριση που έκαναν, οδήγησαν τους Δήμους στην χρεωκοπία.



Τώρα θα πει κανείς, το παιδί έχει σαν παράδειγμα τον γονιό! Κι όταν ο γονιός είναι επιρρεπής στις "μίζες" όταν αδιαφορεί για τους πολίτες, όταν ξεπουλάει τον Τόπο, το "παιδί"  ποιον δρόμο θα ακολουθήσει; Συνήθως τον ίδιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.