ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Επιτυχημένος Δήμαρχος......

Αποτέλεσμα εικόνας για νικη ανδρεαδου

Επιτυχημένος είναι ο Δήμαρχος ο οποίος δεν πλήττει το προφίλ του, αφού μένει μακριά από «κρούσματα» κατάχρησης εξουσίας.
Διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης στο εσωτερικό του σχηματισμού του. Είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους συνεργάτες του σε θέματα ηθικής τάξεως. Θέλει να στείλει ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα στους, ουκ ολίγους, αξιωματούχους που καιροφυλακτούν για να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η άσκηση εξουσίας.
Δεν δείχνει καμία ανοχή σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, δεν υιοθετεί την νοοτροπία της «αρπαχτής», που διαπερνά το αυτοδιοικητικό σύστημα και τείνει να γίνει από εξαίρεση, κανόνας.
Αποφεύγει τη λογική του συμψηφισμού, αφού δεν επικαλείται ποτέ «αμαρτίες» προηγούμενων δημοτικών Αρχών για να δικαιολογηθεί.
Με τις πράξεις του, πείθει την κοινή γνώμη ότι είναι άτεγκτος απέναντι στους υπεύθυνους διάπραξης ατοπημάτων ηθικής τάξεως, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Δεν πορεύεται στην πεπατημένη, με αποτέλεσμα να μην εγκλωβίζεται πολιτικά και να μην έχει φθορά.
Αφουγκράζεται την έκφραση αγωνίας που διαπερνά το στελεχιακό δυναμικό των δημοτικών σχηματισμών και μετουσιώνει σε πολιτικό λόγο το διάχυτο αίτημα για ανάληψη πρωτοβουλιών. Πρωτοβουλίες για να ανατραπεί το κλίμα, για να προσδώσει μια νέα πολιτική δυναμική.
Η Νίκη Ανδρεάδου είναι σε θέση να κάνει ακόμα πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, να ασκήσει επιρροή, να αξιοποιήσει την εξουσία της, για να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα.
Αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά και άμεσα κάθε αρνητικό κρούσμα στη διαχείριση εξουσίας, η παράταξη της θα παραμένει ισχυρή.   
Αποδρά από το καθεστώς της μιζέριας, της αδράνειας, της φαυλότητας και της υπέρμετρης αλαζονείας, εκπέμποντας ηχηρά μηνύματα τόλμης και «αφύπνισης» .
Δίνει λύσεις, παίρνει αποφάσεις, προχωρεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης στην επίλυση βασικών οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων.
Στέλνει ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζεται με μια πολιτική απλής διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου, προκειμένου να είναι πρόσκαιρα ευχαριστημένοι οι πολίτες. Επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της πραγματικής πολιτικής και όχι των ανούσιων εντυπώσεων, θέτει τέλος σε μια κακή παράδοση δημαγωγίας και λαϊκισμού.
«Διαπαιδαγωγεί»  τα στελέχη της σε μια νέα σχέση με το χρήμα και απομακρύνει τους «ανεπίδεκτους».
Ο Δήμος Λαγκαδά χρειάζεται την ''γιατρό'' του, Νίκη Ανδρεάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.