ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ

Σχετική εικόνα

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το άμεσο περιβάλλον μας, το μέρος όπου καθημερινά αναπνέουμε, ζούμε, δημιουργούμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ονειρευόμαστε, είναι το σπίτι μας και χρειάζεται τις γυναίκες με ηγετικές θέσεις καθώς και με οργανωτικές ικανότητες, την διαφορετική αντίληψη και την ενσυναίσθηση που διαθέτουν, μπορούν ουσιαστικά να την επαναπροσδιορίσουν.
Ζούμε σε μια εποχή που οι κατακτήσεις του γυναικείου φύλου είναι πάρα πολλές και αυτονόητες. Ζούμε. Επίσης, σε μια εποχή που υπάρχουν ακόμη ανδροκρατούμενοι χώροι, με αποτέλεσμα όποια γυναίκα δίνει τη δική της μάχη για μια θέση σε ένα τέτοιο ανδροκρατούμενο πεδίο, να αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις. Ένας τέτοιος χώρος είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και η ισότιμη αντιπροσώπευση τους σε όργανα και θέσεις εξουσίας, δεν μπορεί να επιβάλλεται με αναγκαστική ποσόστωση στα ψηφοδέλτια των ευρωπαϊκών, εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Η συμμετοχή των αιρετών γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης είναι αναγκαία για την ενίσχυση της δημοκρατικής διακυβέρνησης. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κατεξοχήν χώρος για να αναπτυχθεί η συμμετοχή των γυναικών. Ο στόχος για την ίση εκπροσώπηση δεν είναι πολυτέλεια καθώς δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής συνοχής και επιβεβαιώνει τη δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας. Όραμα πρέπει να είναι ένας δήμος εξωστρεφής, ζωντανός, φιλικός. Συμπόρευση με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ιδέες, που γνωρίζουν πώς να αναδείξουν τον πολιτισμό, που ξέρουν από την αγορά, που γνωρίζουν το κοινό καλό. Επιδίωξη όλων, μέσα από συνέργειες με φορείς και με τους επαγγελματίες να μειωθούν τα εμπόδια για την ανάπτυξη. Να κρατήσουν το δήμο ζωντανό με χώρους άθλησης και πολιτισμού, με πάρκα, με σωστά σχολεία και χώρους στάθμευσης. Να ξεκινήσει το άνοιγμα του δήμου στους νέους, να δοθεί η δύναμη στις γυναίκες να εκπροσωπηθούν και να επιθυμήσουμε την στήριξή τους για μια επάξια εκπροσώπηση.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα για την ισότιμη αντιμετώπιση των δύο φύλων και την αλλαγή της αντίληψης ότι η πολιτική είναι αποκλειστικά προνόμια των αντρών.

Οι γυναίκες πρέπει να αντιμετώπισαν πολλές σεξιστική συμπεριφορά όχι μόνο από τους άντρες, καθώς ακόμη θεωρείται ότι η άνοδος μιας γυναίκας στην σκάλα της πολιτικής δεν είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και σκληρής δουλειάς αλλά αξιοποίησης άλλων μέσων. Χρειάζονται περισσότερες γυναίκες στις πολιτικές διαδικασίες και χρειαζόμαστε σαν χώρα περισσότερα και πιο αποτελεσματικά κίνητρα για να το πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.