ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ



Συχνά ακούμε, διαβάζουμε ή γινόμαστε μάρτυρες κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων. Πολλοί συνάνθρωποι μας λαμβάνουν ρέστα από τις διάφορες πληρωμές τους πλαστά, χωρίς να μπορούν με ασφάλεια να τα αναγνωρίσουν, ενώ στη συνέχεια άθελα τους μπορεί να πληρώσουν τα έξοδα τους με τα ίδια πλαστά χαρτονομίσματα γινόμενοι έτσι, χωρίς πρόθεση, δράστες ποινικών αδικημάτων. Κατά την παραπάνω διαδικασία η οποία πραγματοποιείται, πολλές φορές κάθε μέρα, αλλάζουν ''χέρια'' εκατομμύρια ευρώ τυχόν πλαστά με τεράστιο κόστος για την εθνική οικονομία αλλά και το κύρος των Ελληνικών Αρχών.
Έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε με απλό, πραγματικό και γρήγορο τρόπο την γνησιότητα των χρημάτων που βρίσκονται στα χέρια μας. Εκτός από τις ανακοινώσεις των τραπεζικών συγκροτημάτων και των λοιπών αρμόδιων αρχών της χώρας και η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα για την παραγωγή ασφαλέστερων και χωρίς δυνατότητα πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων. Η εξακρίβωση της γνησιότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους, εύκολα και γρήγορα.
1. ΑΝΑΓΛΥΦΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ: Σε ορισμένα σημεία της πρόσθιας όψης των χαρτονομισμάτων δημιουργείται ανάγλυφο. Επίσης στις άκρες των χαρτονομισμάτων δεξιά και αριστερά γίνονται αισθητές με την αφή μικρές ανάγλυφες γραμμές.
2. ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ: Στα νέα χαρτονομίσματα εμφανίζεται μία προσωπογραφία. Σ' αυτά της πρώτης έκδοσης εμφανίζεται η βασική εικόνα του χαρτονομίσματος.
3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΒΑΘΥΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ: Στον αριθμό της αξίας των νέων χαρτονομισμάτων δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Επίσης, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε.
4. ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ:  Στα χαρτονομίσματα της πρώτης σειράς διακρίνονται ο αριθμός της αξίας του και το σύμβολο του ευρώ ή η βασική εικόνα. Στα νέα διακρίνεται επίσης μια προσωπογραφία.
5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑ: Στην οπίσθια όψη των χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ και μεγαλύτερης αξίας ο αριθμός αλλάζει χρώμα από μωβ σε λαδί ή καφέ.
Με αυτούς τους απλούς τρόπους που προαναφέρθηκαν, μπορούμε να προστατευτούμε επαρκώς από τα πλαστά που κυκλοφορούν στην αγορά. Απαιτείται προσοχή, παρατηρητικότητα και εγρήγορση, αλλά και ευθύνη άμεσης καταγγελίας των περιστατικών αυτών στις αρχές χωρίς να σκεφτόμαστε ότι ''όπως εγώ το πήρα αφελώς έτσι θα το δώσω σ' άλλους'' γιατί έτσι γινόμαστε συνεργοί εγκλήματος και δεν προσφέρουμε τίποτα στην Εθνική οικονομία και στην πατρίδα.


Αντώνιος Μπαμιάτζης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.