ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» για 48ώρες

Καλύπτει συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την απόφαση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο 48ωρη απεργία, με αφορμή προωθούμενη ρύθμιση, που μεταξύ άλλων προβλέπει πως ο δικαιούχος του προγράμματος θα πρέπει να έχει άνεργο ή εν δυνάμει άνεργο στο σπίτι του, με αποτέλεσμα το 2/3 των ηλικιωμένων να κινδυνεύουν και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων να κινδυνεύουν να τεθούν εκτός «Σπιτιού».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το πρωί έξω στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δηλώνει πως διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
2. Δημιουργία δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους ΟΤΑ προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις προνοιακές δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.