ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ “ΧΡΙΣΤΟΣ” ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ…

Ο Robert Powell μιλάει για την εμπειρία του στον ρόλο του Χριστού… Πολλοί ηθοποιοί υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες.
Ο πιο γνωστός όμως, αλλά και αναγνωρισμένος από όλους σαν πιο πετυχημένος «Χριστός» στην ιστορία του κινηματογράφου, είναι ο Βρετανός ηθοποιός RobertPowell, πρωταγωνιστής στην μίνι τηλεοπτική σειρά του 1977, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ».
Το πασίγνωστο αριστούργημα που σκηνοθέτησε με σεβασμό στο Βιβλικό κείμενο, ο FrancoZefirelli.
Ο Robert Powell γεννήθηκε στις 1 Ιουνίου του 1944, στο Salford της Β. Αγγλίας και ήταν ο νεότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας Powell.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο τουManchester, όπου είχε και την πρώτη επαφή με το θέατρο παίζοντας σε ένα θεατρικό έργο της Σχολής του.
Το 1964 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου συνέχισε την ενασχόλησή του με το θέατρο. Το 1975 και αφού είχε παίξει σε διάφορες ταινίες, («The Asphyx», «Doomwatch» και την πιο γνωστή «Mahler»), τον κάλεσε στο κάστινγκ της τηλεοπτικής σειράς 6 επεισοδίων τουNBC, που θα γύριζε ο FrancoZefirelli, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».
Ο Zefirelli, δεν προόριζε αρχικά, τονPowell για τον ρόλο του Χριστού, αλλά για τον ρόλο του Ιούδα! Για τον ρόλο του Χριστού είχε στο νου του γνωστά ονόματα όπως ο AlPacino ή ο DustingHoffman.του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


πηγη:olympiada

M.Z.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.