ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οικονομική Παγίδα

Γράφει ο Καβαρλής Γ. Δημήτριος
Υποψήφιος Βουλευτής
Β΄ Θεσσαλονίκης
με τον  ΄΄ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ΄΄

Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις για να κάνεις το οικονομικό κακό να λειτουργήσει και όταν το καταφέρεις δείχνεις να το απολαμβάνεις. Συνήθισες στην ιδέα του, στο άρωμα του, στην βελούδινη γεύση του. Ζεις με αυτό και το προτείνεις ως μοντέλο ανάπτυξης. Ένα οικονομικό σύστημα που κατασκευάζει προσδοκίες ενάντια στον άνθρωπο, μακριά από την φύση και κυρίως μακριά από τον συλλογικό μας εαυτό δεν έχει μέλλον.
           
Οι πολιτικές και οικονομικές ορέξεις αυτού του οικονομικού μοντέλου οδηγούν τον παγκόσμιο άνθρωπο
σε πνευματική απελπισία. Η κρίση που οργανωμένα συμφέροντα καλλιέργησαν στους μικρούς κήπους, στις γειτονιές του κόσμου, πρέπει να σταματήσει τώρα και να δοθεί  μία απάντηση. 

Ήρθε η ώρα να καταψηφίσουμε το ψέμα, την μιζέρια και την πολιτισμική αθλιότητα που μας επιβάλλουν. Οφείλουμε να συμφιλιωθούμε με ένα μέλλον που θα αναπτύξει την παιδεία μας, θα θρέψει τα παιδιά μας και είναι ικανό να ταΐσει όλη την οικουμένη.

Η σκεπτόμενη ψήφος είναι σφαίρα που σκοτώνει το κακό και μπορεί να δημιουργήσει φιάλες οξυγόνου για μια κοινωνία με όραμα ζωής.

Ας βάλουμε τέλος στην πολιτική και οικονομική βαρβαρότητα και ας επενδύσουμε στον πολιτισμό. Μονόδρομους έχουν μόνο τα συμφέροντα και όχι οι οικονομίες με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με άλλα λόγια, ανησυχούν για το δικό τους πετρέλαιο, για τα δικά τους φάρμακα, για τα φιλέτα τους, μήπως και τελειώσουν. Όμως, το δικό τους χάος θα αποτελέσει την προκοπή της Ελλάδας και του αγωνιζόμενου ανθρώπου.

Η συλλογική ευημερία μπορεί να πάρει την σκυτάλη, η κούρσα ξεκίνησε και το έπαθλο δεν δημοπρατείτε, δεν πωλείται, ανήκει σε όλους.

Η οικονομική τους παγίδα ακολούθησε την πολιτική και οικονομική τους χρεοκοπία.

Πιάστηκε στην φάκα η παράνοια τους, η απληστία τους και ο κομπασμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.