ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΕ ΚΑΠ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την «ποινή» της περικοπής των ΚΑΠ και των κάθε μορφής κρατικών επιχορηγήσεων αλλά και εγκρίσεων πρόσληψης ακόμη και εποχικού προσωπικού, θα επιβάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους δήμους οι οποίοι από 1.1.13 δεν πραγματοποιούν τις πληρωμές των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).
  Αυτό προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 240/12.12.12).
Πρόκειται στην ουσία για τους απείθαρχους δήμους οι οποίοι δεν έχουν αποστείλει στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
«Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές των πάσης φύσεως αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού της παραγράφου 1.β. του παρόντος άρθρου από 01.01.2013 διενεργούνται αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Τυχόν πληρωμές που διενεργούνται με άλλο τρόπο, θα θεωρούνται αυτοδίκαια μη νόμιμες και θα επέρχονται οι εξής κυρώσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 1 παρ. δ.
Και παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι κυρώσεις:
«Ως προς τα νομικά πρόσωπα και για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ επιβάλλεται αναστολή καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού του φορέα ή / και παρακράτηση του σχετικού ποσοστού όπως αυτό εξειδικεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία με απόδοσή του ως δημόσιο έσοδο. Επιπροσθέτως, στην περίπτωση των ΟΤΑ, επέρχεται παρακράτηση μέρους ή συνόλου από το ποσό των δικαιούμενων πόρων (ΚΑΠ-επιχορηγήσεις) καθώς και αναστολή εγκρίσεων πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου και Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου»
Πειθαρχικές κυρώσεις για και για τους απείθαρχους υπαλλήλους
Παράλληλα, όσοι υπάλληλοι και αιρετοί επιχειρήσουν να καταβληθούν αμοιβές εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ) από 1.1.13   «θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 256 ΠΚ (Απιστία σχετική με την Υπηρεσία), 259 ΠΚ (Παράβαση καθήκοντος) και 261 ΠΚ (Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή)».
Να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη ΠΝΠ ορίζεται ότι τις καταστάσεις με τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα ή αργία θα τις αποστέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με τη σειρά της η ΕΑΠ πρέπει «να ελέγχει τις αποδοχές που αποστέλλει η εκκαθαρίζουσα αρχή και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες μισθοδοτικές καταστάσεις του Οκτωβρίου του 2012» και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν δίνεται το 75% των αποδοχών τους «να προβεί σε έκτακτη προσωρινή παρακράτηση αποδοχών και να τη συμπεριλάβει σε νέα αναλυτική κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.