ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κενά και επιόρκους ζητεί η κυβέρνηση από ΚΕΔΕ, εργαζόμενους

Να στείλουν άμεσα τα κενά των δήμων ώστε να έχουν προτεραιότητα στην κάλυψή τους από τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τους πρόεδρο και γραμματέα της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και Α. Κοιμήση με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ.
  Παράλληλα ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Μπαλασόπουλος, Πολυμερόπουλος, Μπιζάς) που ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση να διευκολύνουν την αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων, υπονοώντας να σταματήσουν τις καταλήψεις.
Ωστόσο, τόσο ο Ε. Στυλιανίδης όσο ο Α. Μανιτάκης με τον οποίο είχαν συναντηθεί νωρίτερα στη Βουλή παρουσία του ΥΠΕΣ οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, (αλλά όχι και αυτοί της ΠΟΕ - ΟΤΑ) ήταν αρνητικοί στο να μην "παγώσει" προσωρινά η εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία σε όσους φορείς δεν απέστειλαν στοιχεία, εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας όλοι οι ΙΔΑΧ - ΔΕ.
Συμφωνεί η ΚΕΔΕ με αποστολή κενών και επιόρκων
Και οι δύο υπουργοί ζήτησαν επίσης να σταλούν και οι λίστες με τους πειθαρχικά ελεγκτέους, τονίζοντας ότι «όσοι περισσότεροι είναι τόσο λιγότεροι θα είναι οι ΙΔΑΧ ΔΕ που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας». Αποκάλυψαν, δε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ότι από πάνω από τους μισούς δήμους (υποστήριξαν ότι δεν έχουν στείλει 145 δήμοι) έχουν αποσταλεί τα ονόματα 150 επίορκων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, oι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ άφησαν να εννοηθεί ότι συμφωνούν με την αποστολή των κενών (αλλά και των πειθαρχικών) ώστε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα και με υπαλλήλους των δήμων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας στη λογική των εσωτερικών μετακινήσεων. Παράλληλα ζήτησαν και έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη μετακίνηση του υπαλλήλου να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η προτίμηση του εργαζόμενου, η εντοπιότητα, τα προσόντα του αλλά και η συνάφεια του αντικειμένου στη νέα του θέση.
Αρνητική η ΠΟΕ - ΟΤΑ
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ παρότι χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μιας και ο Α. Μανιτακης αποφεύγει συστηματικά να τους συναντήσει, ζήτησαν αφενός να μην εφαρμοσθεί η ΠΝΠ και αφετέρου να δοθούν εγγυήσεις ότι όσοι υπάλληλοι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θα καλύπτουν κενά που δημιουργούνται αλλά και ότι ότι η μετακίνηση θα είναι μόνιμη και όχι για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όμως οι απαντήσεις που έλαβαν δεν θεωρήθηκαν ικανοποιητικές με αποτέλεσμα να αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποίησεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.