ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Άθληση και Ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβη‏

Canoe, kayak, windsurf, σανίδες, τοξοβολία, ποδηλασία, ορνιθοπαρατήρηση και ξενάγηση ήταν οι δραστηριότητες που απόλαυσαν περίπου 200 επισκέπτες στην δεύτερη δράση «Άθληση και Ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβη», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στα Λουτρά Απολλωνίας. Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη του φυσικού κάλους, των λιμνών και των ήπιων μορφών οικοτουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην περιοχή, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.



     Αναλυτικά, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα για δωρεάν εκμάθηση windsurf, περιήγηση με canoe-kayak στη λίμνη Βόλβη, ποδηλασία στην παραλίμνια περιοχή, ενασχόληση με την τοξοβολία και ορνιθοπαρατήρηση των υδρόβιων σπάνιων πουλιών. Τα μαθήματα έγιναν από πιστοποιημένους δασκάλους των εταιριών Riverland Outdoors Activities και Sto Nero. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» και η εταιρεία BreakFree Mountain Biking Club, προσφέροντας ενημέρωση στους επισκέπτες.
    Σκοπός της δράσης ήταν αρχικά η ενημέρωση του κοινού και βέβαια η διασκέδαση μικρών και μεγάλων, κάνοντας έτσι σαφές πως η οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στη λίμνη μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό της ορνιθοπανίδας που βρίσκει καταφύγιο στην περιοχή. Οι λίμνες Κορώνεια και Βόλβη προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000, πράγμα το οποίο αποδεικνύει τον πλούτο των ειδών χλωρίδας και πανίδας που απαντούν στην προστατευόμενη περιοχή. 
    Ευχαριστούμε πολύ τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και περίμεναν υπομονετικά για το πλήθος των δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε σε ορισμένα πρόσωπα και φορείς, χωρίς την βοήθεια των οποίων η δράση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ:
  • Στον Δήμο Βόλβης, στον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Βόλβης και στον Πρόεδρο κ. Δ. Βασιλάκη για την άψογη συνεργασία και συνδιοργάνωση.
  • Στη διοίκηση και στο προσωπικό των Λουτρών Ν. Απολλωνίας για την συνεργασία και την φιλοξενία.
  • Στις εταιρείες ναυταθλητικών δραστηριοτήτων Riverland Outdoors Activities και Sto Nero για την θερμή υποστήριξη και εκμάθηση canoe-kayak και windsurf στους επισκέπτες.
  • Στον δάσκαλο καγιάκ κ. Παντελή Τζερτζεβέλη για την υποστήριξη και την διοργάνωση.
  • Στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ.Ε.Δ.Θες/κης για την συνδιοργάνωση και την προβολή της δράσης, και ιδιαίτερα στην υπεύθυνη του γραφείου κ. Δ. Μιχελάκη.
  • Στην τουριστική πύλη www.strymonikos.net για την προβολή και την συνεργασία.
  • Στην εταιρεία Breakfree Mountain Biking Club για την υποστήριξη.
  • Το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» για την υποστήριξη και τις ξεναγήσεις στη λίμνη.
    Είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν πολλές ανάλογες δράσεις προβολής της του Εθνικού Πάρκου, έτσι ώστε η ανάδειξη του οικοσυστήματος και των δραστηριοτήτων που προσφέρονται να είναι ολοκληρωμένη.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την ημέρα της εκδήλωσης.
 
 

1 σχόλιο :

This is a comment.