ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Στους δήμους ο φόρος ακινήτων το 2014

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε (μιλώντας στον ΣΚΑΙ) ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα περάσει σύντομα στην τοπική αυτοδιοίκηση και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει αυτό μέσα στο 2014. Υποστήριξε ότι έτσι ο φόρος θα είναι περισσότερο δίκαιος, γιατί οι δήμαρχοι μπορούν να ελέγξουν κομμάτι-κομμάτι την πόλη τους και την περιοχή τους, ώστε να επιμεριστούν τα βάρη ανάλογα με την περιουσία και τα εισοδήματα καθενός.
Το κεντρικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η αυτοτέλεια των δήμων, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα ελλείμματά τους και ενισχύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του φόρου ακινήτων, αφού μπορεί να γίνει περισσότερο δίκαιος και αναλογικός με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε επίσης ότι οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετική.
Την εξαγγελία αυτή είχε κάνει πρώτος ο πρωθυπουργός στις αρχές Νοεμβρίου, η ΚΕΔΕ ασχολήθηκε με το θέμα αλλά χωρίς να καταλήξει οριστικά, ενώ ο Γ. Μιχελάκης επανήλθε εξηγώντας το σκεπτικό της κυβέρνησης για τη μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.