ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Γρηγοράκος: Η διαφάνεια πρώτη εθνική προτεραιότητα

Ως πρώτη εθνική προτεραιότητα και για τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, χαρακτήρισε το ζήτημα της διαφάνειας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας σε ημερίδα για το ζήτημα της διαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση, που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, από το υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική

Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σημείωσε ότι τα θέματα της διαφάνειας θα συνεχίσουν να απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό της αδιαφάνειας που υπήρξε μας οδήγησε και στην χρεοκοπία.
«Ο αγώνας για να υπάρξει διαφάνεια παντού συνεχίζεται και εμείς οι ίδιοι πρώτα πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα, για να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε ένα καινούργιο αξιόπιστο κράτος» τόνισε ο υπουργός.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας σε δηλώσεις του ζήτησε την συνεργασία των πολιτών, σημειώνοντας πως «η διαφθορά μας οδήγησε σε χρεωκοπία και εθνική ταπείνωση», ενώ όπως τόνισε κατά την διάρκεια της ημερίδας «η διαφθορά κοστίζει 12 δισεκατομμύρια ετησίως στο ελληνικό κράτος».
Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης τόνισε πως η Πολιτεία, όλοι οι φορείς, σύσσωμη η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι στα θέματα διαφθοράς και αδιαφάνειας και οφείλουμε να προστατεύουμε, στον υπέρτατο βαθμό, τα συμφέροντα και τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, των φορολογούμενων».
Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, αναφέρθηκε σε τρεις ουσιαστικές διαπιστώσεις σχετικά με τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, εστιάζοντας στο βεβαρημένο υπάρχον γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, στα δαιδαλώδη επίπεδα ελέγχου και στον απολογισμό δράσεων που έχουν εφαρμοστεί στη δημόσια διοίκηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης της χώρας.
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ και δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι για να γίνει πράξη η Τοπική Αυτοδιοίκηση της υπευθυνότητας, της νομιμότητας και της αξιοπιστίας, πρέπει να υπάρξει και να εμπεδωθεί παντού η διαφάνεια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.