ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

κ. Χρήστος Καζάκας στο “ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ”

Εκτός από το έκτακτο αυτό θέμα του φράγματος που προέκυψε υπάρχουν άλλα θέματα προτεραιότητας στην Τοπική Κοινότητα Κριθιάς για τα οποία θα πρέπει να επιληφθεί η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά?

Ένα θέμα που θα πρέπει να προγραμματιστεί σε βάθος χρόνου είναι η συντήρηση και ανακατασκευή της οδοποιίας του οικισμού η οποία είναι πολλών χρόνων. Άμεσα όμως δύο τμήματα της οδοποιίας που εγκρίθηκαν το 2010 από την προηγούμενη διοίκηση έχουν μείνει ημιτελή, εγκαταλείφθηκαν και χρήζουν άμεσα αποπεράτωσης . Ένα κομμάτι 500 μέτρων στο τμήμα της περιφερειακής οδού και ένα κομμάτι 150 μέτρων πίσω από το πολιτιστικό Κέντρο.
Προτεραιότητα επίσης θα πρέπει να δοθεί αρχικά στη συντήρηση, στην περίφραξη και στην κατασκευή ενός στεγάστρου στις βρύσες των καινούργιων νεκροταφείων και στη συνέχεια η κατασκευή ενός οστεοφυλακίου στο οποίο θα τοποθετήσουμε με τον πρέποντα σεβασμό τα οστά των προγόνων μας από το παλαιό νεκροταφείο για να μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε στην κατάργησή του.
Θέμα ασφάλειας των παιδιών που παίζουν αποτελεί η περίφραξη των γηπέδων του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου απαιτείται η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης, η κατασκευή κερκίδας, η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και η ανακατασκευή του χλοοτάπητα για να μπορεί η τοπική ομάδα να υποδέχεται αξιοπρεπώς τις αντίπαλες ομάδες της ευρύτερης περιοχής.
Η αναμόρφωση και ανάπλαση του χώρου του παρεκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα καθώς είναι πόλος έλξης επισκεπτών από όλο το Νομό Θεσσαλονίκης και τέλος θα πρέπει, να ολοκληρωθεί η τελευταία φάση του συνεχιζόμενου έργου ΄΄Ανάπλαση κα Επέκταση του Οικισμού της Κριθιάς΄΄ το οποίο βρίσκεται στην τελευταία φάση ύστερα και από την κατάθεση των ενστάσεων και των προτάσεων από το Τοπικό Συμβούλιο της Κριθιάς στο αρμόδιο για τη μελέτη γραφείο.

Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη βρίσκεται σε πρώτη διάταξη στην ατζέντα της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά. Πως θα τη βαθμολογούσατε?

Θα τη βαθμολογούσα από αρκετά καλά έως πολύ καλά, καθώς το Κοινοτικό κατάστημα διαθέτει μόνιμο υπάλληλο για τη διεκπεραίωση καθημερινών και λειτουργικών θεμάτων των δημοτών, το τμήμα καθαριότητας επανδρώθηκε από δύο άτομα με 5μηνη σύμβαση που απασχολούνται αποκλειστικά για την Κριθιά και τέλος υπάρχει γιατρός που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους δύο φορές την εβδομά-δα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστή-σω όλους τους Αντιδημάρχους που σε κάθε αίτημά μου είναι πρόθυμοι και με εξυπηρετούν για την επίλυση των προβλημάτων που προ-κύπτουν. Τους Προέδρους της Δημοτικής Κοι-νωφελής Επιχείρησης Λαγκαδά(ΔΗ.Κ.Ε.Λ) κ. Γιώργο Σεπιάδη, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά(Δ.Ε.Υ.Α.Λ) κ. Σταύρο Τερζάκη και της Υπηρεσίας Κοινωνι-κής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού και Παιδείας(Υ.Κ.Π.Α.Α.Π) κ. Στέλλιο Δεργιανλή για την άμεση ανταπόκριση και εξυπηρέτηση των θεμάτων της Τοπικής Κοινότητας Κριθιάς.
Η καθημερινότητα θα μπορούσε να βελτιωθεί θεαματικά εάν η Διοίκηση του δήμου προχωρούσε στη χορήγηση της Πάγιας Προ-καταβολής που θα εξυπηρετούσε άμεσα και αποτελεσματικά μικροπροβλήματα μετακινήσεων, επίβλεψης και συντήρησης που ανακύπτουν καθημερινά στις Τοπικές Κοινότητες.

Στις Δημοτικές Εκλογές είχατε κατέβει και εκλεχτήκατε με την Παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Ιωάννη Καραγιάννη. Αυτό σας δημιουργεί προβλήματα στα καθήκοντα του Προέδρου και στη συνεργασία σας με την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου?

Στην αρχή διαπίστωσα μια δυσπιστία η οποία δημιουργούσε την αίσθηση μιας ευνοιοκρατικής προς τους ΄΄φίλους΄΄ διοίκησης, που αντικατοπτριζόταν με τα υποτιθέμενα έργα προτεραιότητας τα οποία εγώ προσωπικά χαρακτήριζα ως έργα πολιτικής σκοπιμότητας. Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι στη συνέχεια, τόσο από τη συμπεριφορά του Δημάρχου όσο και από τη συμπεριφορά των συνεργατών του, η εκτίμησή μου αυτή άλλαξε τελείως.
Είναι υποχρέωσή μας να τα αναγνωρίζουμε όλα και να συμβαδίζουμε με την πραγματικότητα, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι προτεραιότητά μας δεν πρέπει είναι τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη αλλά μοναδικό μας μέλημα και στόχος θα πρέπει να αποτελεί η εξυπηρέτηση αλλά και η διασφάλιση των συμφερόντων των Τοπικών Κοινοτήτων και κατ΄ επέκταση όλων των Δημοτών. Γι΄ αυτό κ. Καβαρλή θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα στους Καπο-διστριακούς προκατόχους μου στη θέση του Προέδρου κ.κ. Γεωργίου Καλαθά (2003-2006) και Νικολάου Κουλτούκη* (2007-2010), για όλες τις προσπάθειες που καταβάλανε για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της Κριθιάς
Επίσης, θα ήθελα από του βήματος αυτού που μου δώσατε για να παρουσιάσω την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Τοπική Κοινότητα της Κριθιάς, να ευχαριστήσω δημόσια τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Αναστασιάδη που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό μας και μας συμπαραστέκεται στα δύσκολα
* Ο κ. Νίκος Κουλτούκης πρώην Πρόεδρος Κριθιάς παρακολουθώντας το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης επεσήμανε και αυτός με τη σειρά του δύο προβλήματα που κατά τη γνώμη του χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:
- Η διάνοιξη του κόμβου στον Περιφερειακό, τον οποίο η Τροχαία έκρινε μικρό και ακατάλληλο για τη διέλευση μεγάλων οχημάτων και αγροτικών εργαλείων και μηχανημάτων.
- Η εξάλειψη των κακοτεχνιών και η δημιουργία εύκολης πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες στην κεντρική πλατεία της Κριθιάς, ένα έργο ημιτελές το οποίο δεν έχει παραλειφθεί μέχρι σήμερα, μιας και ο Δήμος βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις με τον εργολάβο για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.