ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά

Ηχηρό ΟΧΙ στα εργοστάσια αποβλήτων

Εξέφρασε την αντίθεση του στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων

Νέα διαμάχη μεταξύ του δήμου Λαγκαδά και του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης πυροδοτεί ο σχεδιασμός για την κατασκευή περιβαλλοντικών έργων, κορωνίδα των οποίων αποτελούν τα εργοστάσια ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ένα από τα οποία χωροθετείται στη Μαυροράχη. Κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς του Λαγκαδά τάχθηκαν κατά της λειτουργίας εργοστασίου καύσης ή οποιασδήποτε άλλης μονάδας, που χωροθετείται στο ΧΥΤΑ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την κατασκευή του έργου.

Οι φορείς και οι πολίτες του Λαγκαδά δήλωσαν ότι αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή καύσης των σκουπιδιών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο έργο διαχείρισής στερών αποβλήτων στην περιοχή, η οποία, όπως υποστήριξαν είναι ήδη βεβαρημένη από την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Στο πλευρό των κατοίκων τάχθηκαν η διοίκηση του δήμου και σύσσωμοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι συμφώνησαν να εκδώσουν κοινό ψήφισμα στο οποίο θα τονίζουν ότι είναι ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου καύσης των απορριμμάτων, κατά της οποιαδήποτε μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων. Επίσης το δημοτικό συμβούλιο θα διαμηνύσει για μια ακόμα φορά στη διοίκηση του Συνδέσμου ΟΤΑ ότι απαιτεί την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και την ίδρυση Γραφείου Εποπτείας στο δήμο Λαγκαδά, το οποίο θα παρακολουθεί στενά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς και τα έργα επέκτασης του.
“Σεβόμαστε τη θέση που διατυπώνει η κοινωνία της περιοχής, καθώς είναι αυτή που εισπράττει τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την πλημμελή λειτουργία του ΧΥΤΑ” τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Σε ό,τι αφορά πάντως τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, που έχει χωροθετηθεί δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ο δήμαρχος Λαγκαδά ανέφερε ότι ο δήμος δεν είναι αντίθετος με τη δημιουργία περιβαλλοντικών έργων, αλλά με δεδομένες, όπως είπε, τις επιπτώσεις από την πλημμελή λειτουργία του ΧΥΤΑ, η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο δε θα αποδεχθούν κανένα σχεδιασμό για την κατασκευή εργοστασίου ή άλλης μονάδας τέτοιου τύπου στην περιοχή.

ΟΧΙ και από τους φορείς

Σε ψήφισμα τους Φορείς και πολίτες της περιοχής του Λαγκαδά, τονίζουν την κατηγορηματική αντίθεση τους σε οποιαδήποτε μορφή καύσης των σκουπιδιών, και σε οποιοδήποτε άλλο σχετικό έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή. “Γιατί όλα τα έργα είναι παράνομα και ως προς τη χωροθέτηση και ως προς τη λειτουργία στο πλαίσιο της συνθήκης “RAMSAR-NATURA 2000”. Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για το περιβάλλον που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να συνειδητοποιήσουμε επί τέλους, ότι τα οποιαδήποτε αντισταθμιστικά οφέλη, δεν είναι ισοδύναμα και δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή των κατοίκων σε μια περιοχή που τους ανήκει” υπογραμμίζουν οι φορείς της περιοχής.

Φορείς

Το κείμενο υπογράφουν:
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟ-ΝΤΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
*ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ “ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ”
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1o ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ
*ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ou ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
*ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
*ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΤΗΣ
*ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
*ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
*ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ
*Α.Σ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ
*ΑΠΣ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ”
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΣHΡΟΥ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣΣΗΡΟΥ
*ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ
*ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ
*ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
*ΑΣΚ ΛΑΓΚΑΔΑ
*ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΛΑΓΥΝΩΝ
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗ-ΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
*ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
*ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΓΕ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
*ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
*ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.