ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

αγαπητέ Θανάση


αγαπητέ Θανάση

Γνωρίζω τα δημοκρατικά σου αισθήματα πολύ καλά ! Γνωρίζω επίσης ότι η φράση "δημοκρατικά αισθήματα" προκαλεί σε πάρα πολλούς αλλεργία και εξανθήματα ( "σπυράκια" που λέμε ). Δεν πειράζει όμως, υπάρχουν σήμερα πολλά αντι - αλλεργικά φάρμακα και σε έσχατη ανάγκη υπάρχει και το ξύδι, που πουλιέται και πάρα πολύ φθηνά !
Οπως μου γνωστοποίησες στο τελευταίο γράμμα σου, σκοπεύεις να έρθεις για τις εκλογές στην πατρίδα, έστω και για λίγες ώρες, όσο χρειάζεται για να ψηφίσεις και να εκτελέσεις το δημοκρατικό σου δικαίωμα και υποχρέωση, μη φειδόμενος κόπου και χρημάτων ( γι αυτό και αναφέρθηκα στα δημοκρατικά σου αισθήματα - αλλά τα μωρά τσιμπήσαν )
Εκρινα λοιπόν σκόπιμο να σου κάνω μια επισκόπηση, των κυριοτέρων κομμάτων, που παίρνουν μέρος στις εκλογές και ειδικότερα των φερομένων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ως δύο πρώτων. Βέβαια η αίσθηση του κόσμου ( αυτό που λέμε "παράσταση νίκης") είναι πως πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ .
Θα σου περιγράψω, όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, γιατί θα ψήφιζα το ένα ή το άλλο, ξεκινώντας από το δεύτερο. Τα συμπεράσματα θα είναι δικά σου.
Θα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά (δεν ξέρω γιατί έβγαλα σπυράκια ) για τους παρακάτω λόγους :
1ον : γιατί επί των ημερών της ανακαλύφθηκε ο τάφος στην Αμφίπολη.
2ον : γιατί συνελήφθη ο Ξηρός, της 17 Νοέμβρη, κατά μια διαβολική σύμπτωση ΑΚΡΙΒΩΣ με την προκήρυξη των εκλογών.
3ον : γιατί έχει συμπεριλάβει στους συνδυασμούς της δύο εξαιρετικούς πολιτικούς, με πολύ σταθερή πολιτική ιδεολογία : την κα Αντζελα Γκερέκου (από το ΠΑΣΟΚ) και τον κο Βασίλη Οικονόμου (από το ΠΑΣΟΚ, το Αρμα Πολιτών και την ΔΗΜΑΡ)
4ον : γιατί (πλην του γίγαντα πολιτικού κου Αβραμόπουλου) έχει τουλάχιστον άλλους δύο επίσης γίγαντες ευρωβουλευτές, την κα Σπυράκη και τον κο Θόδωρο Ζαγοράκη, οπότε είμαστε δυνατοί στην Ε.Ε.
5ον : γιατί ο κος Σαμαράς θα μας βγάλει από το μνημόνιο, μετά την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε στο Ζάππειο 1,2,3 κλπ και τα οποία έλεγε ότι θα απέφεραν έσοδα 18δις
6ον : γιατί ουσιαστικά η ΝΔ είναι αντιμνημονιακό κόμμα κι έτσι απαλλασσόμαστε από την επάρατη τρόϊκα
7ον : γιατί κατάργησε το "χαράτσι", άσχετα αν αντικαταστάθηκε από τον ΕΝΦΙΑ
8ον : γιατί ο κος Σαμαράς μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθούν οι εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, σχολεία κλπ, εννοώντας, μάλλον ότι έτσι θα έχουμε ανάπτυξη
9ον : γιατί έχει πολύ έξυπνα και μυαλωμένα στελέχη, διάνοιες θα έλεγα (σου αναφέρω μόνο δύο : Αργύρης Ντινόπουλος και Σοφία Βούλτεψη)
10ον και τελευταίο : ότι θα έχει δίπλα του τον κο Κώστα Καραμανλή, που είναι ο πρωθυπουργός που επανίδρυσε το κράτος
φίλε Θανάση όπως αντιλαμβάνεσαι προσπάθησα να σου εκθέσω ΜΟΝΟ τα πλεονεκτήματα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, που τόσο μόχθησαν για το καλό μας, με ΑΠΟΛΥΤΑ αντικειμενικό τρόπο, όπως διακρίνεται και δια γυμνού οφθαλμού. Εκείνο που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι γιατί οι νεοδημοκράτες κάποτε αποκαλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά προδότη, πληρωμένο, πράκτορα κλπ. Τόσο αγώνα και κόπο "δια την παράταξιν¨" κάνει ο άνθρωπος. Κάποιοι μου είπαν ότι λύση στην απορία μου αυτή μπορεί να μου δώσει ο "επίτιμος" κος Κων/νος Μητσοτάκης. Λες ?
Αυτά, φίλε Θανάση και όπως λέγαν και οι γυναίκες παλιά "εσύ είσαι άντρας, εσύ ξέρεις" και φυσικά αποφασίζεις

με πολλά φιλάκια και ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ
Δ . Κ . Μ Π Ι Τ Σ Ι Μ Η Σ
όσο για μένα ΠΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΠΗΓΗ: Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.