ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Απομακρύνθηκε το τμήμα τείχους του Βερολίνου από τον περιβάλλοντα χώρο των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Διοίκηση του Δήμου, η απομάκρυνση του τείχους προγραμματίσθηκε στο πλαίσιο επανασχεδιασμού των δράσεων και της αξιοποίησης των χώρων της Λουτρόπολης, έπειτα και από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το θέμα σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τονίσει: “το τείχος αποτελεί κομμάτι της Γερμανικής ιστορίας, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ιστορία, τον τόπο μας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να έχει θέση στον περιβάλλοντα χώρο των Λουτρών".

Ακολούθησε τους προηγούμενους μήνες σειρά επαφών της Διοίκησης του Δήμου, τόσο με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όσο και με το αρμόδιο Υπουργείο στο Βερολίνο και με το Υπουργείο Εσωτερικών και συμφωνήθηκε τελικά η μεταφορά του τείχους στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα φιλοξενείται στο εξής.

 
Στο ίδιο σημείο στο χώρο των Λουτρών, έχει τοποθετηθεί εδώ και μερικές ημέρες ένα φιλόξενο κιόσκι με παγκάκια για την ξεκούραση και την αναψυχή των επισκεπτών της Λουτρόπολης μας.

ΠΗΓΗ: lagadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.