ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ


Όσοι έπληξαν ανεπανόρθωτα το προφίλ τους από τα «κρούσματα» κατάχρησης εξουσίας και από τον «ερασιτεχνικό» τρόπο αντιμετώπισης τους.

Όσοι έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης, που απλώνεται μ’ όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στο εσωτερικό του σχηματισμού του οποίου ηγούντο για τη λειτουργία των Δήμων και βεβαίως τον τρόπο με τον οποίο η κοινή γνώμη αξιολογεί τη δημοτικά Αρχή.
Όσοι δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηροί με τους συνεργάτες τους σε θέματα ηθικής τάξεως και δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες των πολιτών, δεν έστειλαν ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα στους ουκ ολίγους αξιωματούχους, οι οποίοι, θεωρώντας ότι έχει έρθει η δική τους σειρά, επωφελήθηκαν ή καιροφυλακτούσαν και επωφελήθηκαν από τις ευκαιρίες που προσφέρει ή άσκηση εξουσίας.


Όσοι ανέχτηκαν το φαινόμενο της διαφθοράς και της διαπλοκής, την ελαστική συνείδηση και τη νοοτροπία της «αρπαχτής» που δεν έχουν χρώμα, διαπερνούν το αυτοδιοικητικό σύστημα και τείνουν να μετατραπούν από εξαίρεση, σε Κανόνα.

Όσοι προτίμησαν να «πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα» και να αντεπιτεθούν με τη λογική του «συμψηφισμού» με την επίκληψη αμαρτιών των προηγούμενων δημοτικών Αρχών, που όμως δεν αποτελεί δικαιολογία.

Όσοι με τις πράξεις τους δεν έπεισαν την κοινή γνώμη ότι ήταν άτεγκτοι απέναντι στους υπεύθυνους διάπραξης ατοπημάτων ηθικής τάξεως, όσο υψηλά και αν βρίσκονταν.

Όσοι δεν εφάρμοσαν την αρχή της μηδενικής ανοχής με χειρισμούς που καταδεικνύουν ότι κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις γι’ αυτό και η ηθική επαγγελία τους έχει ήδη υποστεί ρήγματα, οι διακηρύξεις τους για «σεμνότητα» και «ταπεινότητα» από πολιτικό πλεονέκτημα μετατράπηκε σε μπούμερανγκ.

Όσοι πορεύτηκαν στην πεπατημένη, εγκλωβίστηκαν πολιτικά, υπέστησαν δυσανάλογη μάλιστα φθορά.

Όσοι δεν αφουγκράστηκαν την έκφραση της αγωνίας που διαπερνά το στελεχιακό δυναμικό των δημοτικών σχηματισμών και δεν μετουσίωσαν σε πολιτικό λόγο το διάχυτο αίτημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν το κλίμα, για να προσδώσουν μία νέα πολιτική δυναμική.

Όσοι δεν είναι πια σε θέση να κάνουν και πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να προσδώσουν μια νέα πολιτική δυναμική, κι αυτό γιατί έχει καταστεί φανερό ότι επηρεάζουν λιγότερο απ’ όσο αντιστοιχεί στην εξουσία τους στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας.

Όσοι , εξαιτίας της ασκηθείσας πολιτικής τους σε διάφορους τομείς, κυρίως της οικονομία, αλλά και της άσκησης της εξουσίας προέκυψε μια υποχώρηση των παρατάξεων των οποίων ηγούντο.

Όσοι δεν αντιμετώπισαν αποφασιστικά και άμεσα κάθε αρνητικό κρούσμα στη διαχείριση της εξουσίας.

Όσοι δεν απέδρασαν από το καθεστώς της μιζέριας, της αδράνειας, των συμψηφισμάτων, της φαυλότητας, και απρόσμετρης αλαζονείας.

Όσοι δεν εξέπεμψαν μηνύματα αποφασιστικότητας και «αφύπνισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.