ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Σε ποιον ανήκουν τα αδέσποτα....;;;;;


Απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν μια χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχει καταφέρει να λύσει εν έτει 2015 το πρόβλημα αδέσποτων ζώων.

Αν δει όμως κανείς πιο προσεκτικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα θα διαπιστώσει ότι παρότι η ευθύνη περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων ανήκει στους Δήμους είναι οι τελευταίοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που ασχολούνται με το ζήτημα.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι Δήμοι με μηδενικό κόστος :

1. Να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ υπό συγκεκριμένο νομικό/συμβατικό πλαίσιο με την φιλοζωική οργάνωση της περιοχής τους, όπου αυτή υπάρχει, και να καταγράψουν σωστά τον πληθυσμό αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων στο Δήμο τους με σκοπό την καλύτερη διαχείριση τους.

2. Να ΠΡΟΩΘΟΥΝ υπεύθυνες υιοθεσίες των σκύλων που βρίσκονται σε κυνοκομείο, όπου αυτό υπάρχει, και να δίνουν κίνητρα στους δημότες τους να υιοθετήσουν υπεύθυνα ένα αδέσποτο. να ανοίξουν το κυνοκομείο στους δημότες, να το περιποιηθούν και να οργανώσουν δράσεις πάνω στην καλύτερη προώθηση των σκύλων τους.

3. Να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους και με την αρμόδια Περιφέρεια για την ένωση πόρων και την εξερεύνηση συλλογικών λύσεων ειδικά στην μέριμνα τοποθέτησης  microchip, στείρωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

4.  Να ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ  εντός του νομικού πλαισίου που ήδη υπάρχει σε σωστή συνεννόηση με την αρμόδια φιλοζωική, κτηνιάτρους, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες για την καλύτερη αξιοποίηση και αλληλοενημέρωση και την στοχευμένη ανάληψη κοινών δράσεων.

5. Να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ σωστά τους κατόχους δεσποζόμενων ζώων για τις υποχρεώσεις που φέρουν βάσει νόμου και για τις ευθύνες που φέρουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο όταν παραβιάζεται το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Απλές κινήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως το βήμα για την σμίκρυνση του θέματος των ελεύθερων - αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

www.Dog's Voice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.