ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιό Ζίκα

Αποτέλεσμα εικόνας για ιος ζηκα
Παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό Ζίκα κήρυξε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνοντας ότι αποτελεί ''απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο''. Ο ιός μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

Η απόφαση του ΠΟΥ ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έκαναν οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεδρίασαν νωρίτερα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΠΟΥ και εκπροσώπων από χώρες που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή. Η διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.
Στη συνεδρίασή τους οι ειδικοί έκριναν ότι είναι ''εξαιρετικά πιθανή'' η συσχέτιση του ιού Ζίκα με τα αυξημένα κρούσματα μικροκεφαλίας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η μικροκεφαλία στα έμβρυα είναι μια νευρολογική πάθηση κατά την οποία τα μωρά γεννιούνται με πολύ μικρό κεφάλι, σε σύγκριση με το μέγεθος τους, κι αντιμετωπίζουν πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Μόνο στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί σχεδόν 4.000 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.