ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Μάστιγα στην χώρα οι εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων

Αποτέλεσμα εικόνας για kynhgoskyla
Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί στη χώρα μας η εγκατάλειψη καθαρόαιμων κυνηγόσκυλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της φιλοζωικής κοινότητας ανέκαθεν ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων κυνηγετικής ράτσας ήταν υψηλός. τελευταία όμως παρατηρείται μεγάλη αύξηση κυνηγόσκυλων, που οι φιλοζωικοί σύλλογοι βρίσκουν και περιθάλπουν.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), πολλά εξ αυτών φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αλλά δεν είναι καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου αφού σε πολλές περιπτώσεις το μικροτσιπ τοποθετείται μόνο για την αποφυγή των σχετικών προστίμων αλλά και προκειμένου να γίνει η ετήσια ανανέωση της κυνηγετικής άδειας.
Ευθύνη για την εγκατάλειψη τόσων κυνηγόσκυλων, τα οποία τριγυρίζουν εξαθλιωμένα, φέρουν τόσο οι ίδιοι οι κυνηγοί ιδιοκτήτες τους όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία και οι κτηνίατροι, οι οποίοι δεν καταχωρούν τα μικροτσιπ, όπως αναφέρει η Π.Φ.Π.Ο. σε επίσημη ανακοίνωση της.
''Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων είναι άθλιες, παρά τις δηλώσεις των κυνηγετικών ενώσεων περί του αντιθέτου'', αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καλεί ''τον επίσημο φορέα των κυνηγών να λάβει μέτρα, ώστε να σταματήσει και η εγκατάλειψη και για να αλλάξουν οι συνθήκες που ζουν τα κατοικίδια αυτά, τους δε κτηνιάτρους να καταγράφουν υποχρεωτικά, ως oφείλουν εκ του νόμου, την ηλεκτρονική σήμανση''.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.