ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Ποινική δίωξη κατά του τέως δημάρχου Λαγκαδά για μαύρη τρύπα 3.5 εκατ. ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης αναστασιαδης


Ποινικές διώξεις για ταμειακό έλλειμμα 3,5 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ταμειακό έλλειμμα επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα 2011-2014, ενώ οι διώξεις στρέφονται εναντίον συνολικά πέντε προσώπων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο τότε δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης.
Κατά τις ίδιες πηγές. ως εκ των ''πρωταγωνιστών'' της υπόθεσης φέρεται ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κατά την επίμαχη περίοδο. Σε βάρος του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για απιστία και πλαστογραφία. Μάλιστα, η πρώτη κατηγορία καλύπτεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείει ποινή που φτάνει έως τα ισόβια δεσμά.
Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ο εισαγγελέας παρήγγειλε δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Αναστασιάδη και τριών υπαλλήλων της επιχείρησης για απλή συνέργεια στην απιστία.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.