ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ - Ανακοινώθηκε η εύρεση του τάφου του Αριστοτέλη


11464245159photo 21464209522
photo 51464209533


Σε λίγη ώρα όπως ενημερώνουν οι αρμόδιες αρχές θα γίνει επίσημη ανακοίνωση στα διεθνή μέσα. Πιο συγκεκριμένα το πιο σπουδαίο εύρημα από την εικοσαετή ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας κοινότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Σισμανίδη στην πλαγιά του βορειότερου άκρου των Σταγείρων, κοντά στη Στοά της Αρχαίας Αγοράς αποκαλύφθηκε πολύπλοκο σύμπλεγμα διαφορετικών μεταξύ τους κτισμάτων που χρονολογούνται από την αρχαϊκή μέχρι και τη βυζαντινή περίοδο ως και τα νεώτερα χρόνια.
'' Δεν έχουμε αποδείξεις αλλά ισχυρότατες ενδείξεις - φθάνουν σχεδόν στη βεβαιότητα. Η θέση στην οποία κτίστηκε το πεταλωτό οικοδόμημα, μέσα στην πόλη και κοντά στην Αγορά(κατά παρέκκλιση των νενομισμένων), με πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εποχή της κατασκευής του στην αρχή - αρχή ακόμη της ελληνιστικής περιόδου. Το ασύμβατο για άλλες χρήσεις σχήμα του. Ο δημόσιος χαρακτήρας του και η μεγάλη βιασύνη που διακρίνεται στην κατασκευή του, με ποιοτικό, αλλά ετερόκλητο οικοδομικό υλικό σε δεύτερη χρήση. Η ύπαρξη βωμού σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σωζόμενο αψιδωτό κτίσμα ήταν ο τάφος - ηρώο του Αριστοτέλη'', επισημαίνει ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης στην πρώτη επιστημονική ανακοίνωση που κάνει σήμερα για τον ''τάφο του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ'' στο παγκόσμιο συνέδριο ''ΑΑριστοτέλης 2.400 χρόνια''.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.