ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Δεν χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να βάζεις τροφή και νερό στα αδέσποτα

Δεν χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να βάζεις τροφή και νερό στ’ αδέσποτα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και για τα αδέσποτα ζώα όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει η απουσία του νερού κάνει την δίψα τους ακόμα μεγαλύτερο μαρτύριο. Η νομοθεσία ορίζει ότι οι δήμοι θα πρέπει να τοποθετούν ποτίστρες και ταΐστρες για τα γατιά και τα σκυλιά αλλά ελάχιστοι έχουν κάνει το γράμμα του νόμου πράξη.
Έτσι παραβλέπουν το γεγονός ότι η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων κατοικιδίων δεν είναι απλά δική τους υποχρέωση αλλά είναι και βασικό δικαίωμα αυτών των έμβιων όντων.
 Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους δοχεία νερού και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.
Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει:
''10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι  Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής ''.
Μην δέχεστε να σας απειλούν!
Θυμηθείτε ότι ότι η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων αναφέρεται ξεκάθαρα και στην Εγκύκλιο Του Αρείου Πάγου 1/13/1631/8.4.13 που έχει σταλεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας.
Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας απειλήσει, επειδή ταΐζετε ή βάζετε νερό στα ζώα να του μιλήσετε για την νομοθεσία ώστε να μη σας ενοχλήσει ξανά. Θυμηθείτε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φιλόζωοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην παρατούν άδειες κονσέρβες, αλουμινόχαρτα εκεί που φροντίζούν τ' αδέσποτα. Η καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, είναι ένδειξη σεβασμού προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας τους γύρω μας, τα ζώα τα οποία ζουν εκεί.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.