ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

''Εμείς παίζαμε έξω μπουγέλο, τα σημερινά παιδιά σκοτώνονται'' - ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε....

Αποτέλεσμα εικόνας για paidia paizoyn 1950


Γράφει η ειδική συνεργάτης, ....
Όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και τις αρχές του '90 ξέρουν για τι μιλάμε.
Εμείς τότε, τα καλοκαίρια που δεν είχαμε πια σχολείο, μαζευόμασταν όλα τα παιδιά της γειτονιάς και πηγαίναμε στην κοντινή πλατεία ή στο δρόμο έξω από τα σπίτια μας και παίζαμε μπουγέλο όταν είχε πολύ ζέστη, είχαμε νεροπίστολα και μπαλόνια που τα γεμίζαμε με νερό και μπουγελώναμε ο ένας τον άλλο.
Είχαμε ποδήλατα και κάναμε βόλτες και αν κάποιο παιδί δεν είχε δικό του ποδήλατο, το μοιραζόμασταν ή βάζαμε τα ''πατάκια'' για να ανεβαίνει και να έρχεται μαζί μας. Είχαμε μπάλες και παίζαμε ''μήλα'' και ποδόσφαιρο και πάντα καυγαδίζαμε ποιος θα πάρει αυτόν που ήταν πιο γρήγορος ή πιο ευκίνητος αλλά δεν κοροϊδεύαμε τους άλλους. Δεν ξέραμε τι είναι το Bullying, το  Facebook και τι είναι ''παιδοφιλία''. 
Δεν μας ένοιαζε τι είναι το σεξ και τα ναρκωτικά ή ποια κοπέλα βάφεται ή φοράει μίνι. Παίζαμε όλοι μαζί και ήμασταν μια ομάδα.
Ο λόγος που γίνονταν καυγάδες ήταν γιατί κάποιος ''έκλεψε'' ή ήταν  άκυρη η μπαλιά που έριξε. Δεν είχαμε πονηριά ούτε κακία μέσα μας. Ήταν εκείνα τα χρόνια που δεν πρόκειται να ξαναέρθουν και τα σημερινά παιδιά δεν έχουν ζήσει. Τότε αν ένας έτρωγε ένα σάντουιτς, έδινε και στους υπόλοιπους ακόμα και αν είχανε ''τσακωθεί'' για τη μπάλα και μετά παίζαμε όλοι μαζί και πάλι.
Αν κάποιος φορούσε γυαλιά ή έτρεχε αργά δεν τον σκοτώναμε αλλά τον περιμέναμε.... Ωραία χρόνια τότε! Κρίμα που τα σημερινά παιδιά έχουν εθιστεί στην τεχνολογία, έχουν smatphones και κάθονται στο ίντερνετ όλη μέρα και δεν θα τα γνωρίσουν αυτά ποτέ.

official.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.