ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πώς κόβεται - τελικά - το κάπνισμα;

Αποτέλεσμα εικόνας για κοβεται το καπνισμα

Πώς κόβεται - τελικά - το κάπνισμα; Σιγά - σιγά, με υποκατάστατα ή αλλού είναι το μυστικό;

Όσοι - και είναι αμέτρητοι - έχουν επιχειρήσει να κόψουν το κάπνισμα, έχουν συγκεκριμένα βήματα, αντιδράσεις και συμπεριφορές να αφηγηθούν και πάνω - κάτω στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουν: Το τσιγάρο κόβεται δύσκολα. Είτε σταδιακά, είτε με υποκατάστατα, είτε με κόλπα προς τον εθισμένο εαυτό, ο δρόμος προς την οριστική διακοπή είναι δύσκολος και κρύβει παγίδες. Ή όχι;
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία μόνο ένα 4% -7% των καπνιστών μπορεί να διακόψει το κάπνισμα με την πρώτη προσπάθεια, χωρίς(φαρμακευτική ή ψυχολογική) υποστήριξη. Την ίδια στιγμή ο John Dicey, διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα για τη διακοπή του καπνίσματος, υποστηρίζει ότι η οδός της απαλλαγής από τη βλαβερή συνήθεια είναι μία: το να δει ο καπνιστής την όλη διαδικασία σαν προσπάθεια απόδρασης από κάτι και όχι σαν βίαιη απόρριψη μίας απόλαυσης.
''Ορίστε εκ των προτέρων μία ημερομηνία - ορόσημο που θα κόψετε το κάπνισμα, αλλά μην προσπαθήσετε να περιορίσετε τα τσιγάρα που κάνετε μέσα στη μέρα, μέχρι τότε. Ή να ελέγξετε το πόσο καπνίζετε. Αυτή είναι μία λογική που κάνει τα τσιγάρα να φαντάζουν πολύτιμα. Το σημαντικό είναι να αντιληφθείτε ότι δεν παραιτείστε από κάτι που αγαπάτε, αλλά ότι δραπετεύετε από κάτι, από κάποιον που σας κάνει κακό", εξηγεί ο Dicey.
''Σε ένα μεγάλο ποσοστό, στους καπνιστές δεν αρέσει που είναι καπνιστές. Όλοι τους γνωρίζουν ότι είναι μια βλαβερή συνήθεια που τους κοστίζει μια περιουσία, αλλά το να το κόψουν τους φοβίζει. Και όταν φοβούνται.... καπνίζουν. Και εκεί είναι άλλο σημείο - κλειδί. Στο αίσθημα της ελευθερίας και από το τσιγάρο και από τον φόβο. επικεντρωθείτε στο πώς είναι να είσαι ελεύθερος΄΄, συμπληρώνει.
Κατά τον ίδιο, το μυστικό κρύβεται στην οριστική διακοπή της πρόσληψης νικοτίνης. ''Μόλις το κόψεις, δεν πρέπει ούτε για μια στιγμή να ξεγελαστείς ότι μπορείς - σου επιτρέπεται, επειδή το έκοψες - να κάνεις ένα τσιγαράκι, έτσι περιστασιακά. Το έκοψες, τελείωσε. Μόλις το ξαναρχίσεις, μπαίνεις ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο'', λέει, κάνοντας ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σ' αυτή τη ζωή να μοιάζει παιχνίδι. Του μυαλού, κυρίως.

m.info.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.