ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Απόπειρες αρπαγής ανηλικων στα Λαγυνα

Αποτέλεσμα εικόνας για arpagh paidioy


Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι των Λαγυνών μετά από πολλές καταγγελίες γονέων για απόπειρα αρπαγής ανηλίκων κοντά στα γηπεδάκια 5χ5.

Το τελευταίο κρούσμα ήταν προχθές. Το αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά διεξάγει έρευνες με βάση τα στοιχεία που του δόθηκαν και περιμένουμε όλοι μια επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία ως προς τα αποτελέσματα των ερευνών και κυρίως οδηγίες ως προς σε ποιες κινήσεις πρέπει να προβούν οι γονείς για την διασφάλιση των ανήλικων παιδιών που τώρα το καλοκαίρι θα επιθυμούν να βγουν να παίξουν, να κάνουν ποδήλατο κλπ όπως κάνουν τόσα χρόνια χωρίς όμως να τα τρομοκρατήσουν.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει Το χαμόγελο του Παιδιού για την ασφάλειά τους θα πρέπει οι γονείς να γνωρίζουν πάντα που βρίσκονται τα παιδιά και τις ώρες μετακίνησής τους από το ένα μέρος στο άλλο. Να μιλήσουν στα παιδιά γενικά για το φαινόμενο της εξαφάνισης και της αρπαγής.
Συμβουλέψτε τα να αποφεύγουν να μένουν μόνα τους. Πολλά παιδιά μαζί είναι πιο δυνατά. Τονίστε και πάλι την σημασία να μην μιλάνε σε αγνώστους και να προτιμούν να περπατάνε σε γνώριμους δρόμους. Τονίστε ότι οι άνθρωποι που μπορεί να τους βλάψουν δεν είναι απαραίτητο και να φαίνονται κακοί όπως το έχουν στο μυαλό τους με βάση τα έργα και τα κινούμενα σχέδια. Σε οποιαδήποτε πρόσκληση αγνώστου η απάντηση τους πρέπει να είναι αρνητική όσο αθώα και αν φαίνεται. Αν κάποιος κινείται προς το μέρος τους ΠΡΕΠΕΙ να φωνάξουν και να τρέξουν ορος το σημείο που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Εάν κάποιος προσπαθήσει να τους αρπάξει μπορούν να φωνάξουν:
Βοήθεια, δεν είναι η μαμά μου
Βοήθεια, δεν είναι ο μπαμπάς μου
Βοήθεια, αστυνομία
Προκειμένου να μην νομίζει κανείς ότι πρόκειται για διαμάχη γονιού - παιδιού.


Πηγή livelagadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.