ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τα παιδιά θέλουν σκύλο. Γιατί όχι;

Αποτέλεσμα εικόνας για paidi kai skyli


Tips για την ομαλή συμβίωση του παιδιού με τον σκύλο.
1. Όταν τα παιδιά παίζουν με τον σκύλο πρέπει να είσαι πάντα παρόν.
΄Ερχεται κάποια στιγμή που τα παιδιά θέλουν δικό τους σκύλο. Γνωρίζουμε πως είναι πολύ επίμονα όταν θέλουν κάτι, και τις περισσότερες φορές έχουν τον τρόπο να μας πείσουν. Η απόκτηση σκύλου είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και κάτι που πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά.
Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί ώστε να αποκτήσει σκύλο; Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά που έχουν κλείσει το 8 έτος μπορούν να αναλάβουν ένα μικρό μέρος των ευθυνών που απαιτεί ένας σκύλος. Να του βάζουν νερό και φαΐ.... Όλα τα άλλα απαιτούν και την συνδρομή των γονέων. Οι βόλτες του, η περιποίηση, οι επισκέψεις στον κτηνίατρο, η εκπαίδευση και όλα τα έξοδα που συνεπάγονται.
Μην αποκτήσετε σκύλο επειδή το παιδί σας το ζητάει επίμονα. Είναι σχεδόν σίγουρο πως στην αρχή θα δείξει ενθουσιασμό και πιθανότατα στην συνέχεια να βαρεθεί. Τότε όλες οι ευθύνες θα πέσουν πάνω σας. Έχετε χρόνο να αφιερώσετε σε ένα σκύλο; Σκεφτείτε το καλά! Τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια και δεν επιστρέφονται.
2.Παρόλα αυτά τα οφέλη ενός σκύλου στο σπίτι είναι πολλά για ένα παιδί:
Έρευνες έχουν αποδείξει πως η επαφή των παιδιών με το σκύλο, ιδίως τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα να αντιμετωπίσει μολύνσεις.
Επίσης μειώνει τις πιθανότητες του παιδιού να αναπτύξει αλλεργίες κατά 50%. Η παρουσία σκύλου στο σπίτι κατά κάποιο τρόπο ''εμβολιάζει'' τον γαστρεντερικό σωλήνα και οδηγεί σε μία πιο ώριμη ανοσολογική αντίδραση σε πολλούς αλλεργιογόνους παράγοντες. Αναπτύσσουμε μεγάλη ποικιλομορφία οργανισμών στο έντερο, τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.
3. Πριν το παιδί χαϊδέψει οποιοδήποτε σκύλο πρέπει να ζητήσεις την άδεια του ιδιοκτήτη, εκείνος γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και παραξενιές του σκύλου του. Πρόσεξε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου. Εάν δεις πως κάνει πίσω και αποφεύγει την επαφή με το παιδί, μην επιμείνεις.
4. Μάθε στο παιδί πως πρέπει να πλησιάζει έναν σκύλο από το πλάι και να μην τρέχει κατευθείαν πάνω του από μπροστά ή από πίσω.
5. Μάθε στο παιδί να χαϊδεύει έναν σκύλο στο στήθος και στα μάγουλα και να αποφεύγει το πάνω μέρος του κεφαλιού και τους ώμους. Υπάρχουν σκύλοι που δεν αντιδρούν καλά. Εάν δεις τον σκύλο και κάνει  πίσω ή δυσανασχετεί, μην επιμείνεις
6. Μάθε στο παιδί να μην τραβάει τις πατούσες, την ουρά και τα αυτιά του σκύλου. Όχι μόνο είναι επικίνδυνο για τον σκύλο αλλά και μια από τις βασικές αιτίες να δαγκωθεί το παιδί σας.
7. Μην αφήνεις το παιδί να πλησιάσει έναν σκύλο που τρώει ή δαγκώνει το κόκκαλο του. Υπάρχουν σκύλοι που εκφράζουν επιθετικότητα προστατεύοντας την τροφή τους.
8. Εάν ένας άγνωστος σκύλος πλησιάσει το παιδί σου, πρέπει να του μάθεις πως πρέπει να του μάθεις πως πρέπει να μείνει ακίνητο, με τα χέρια πίσω από τη μέση του και να μη κοιτάει το σκύλο κατάματα. Πιθανότατα ο σκύλος θα μυρίσει το παιδί και θα απομακρυνθεί.
9.  Την ώρα που ο σκύλος ξεκουράζεται ή κοιμάται, καλό είναι να ώρα πεις στο παιδί να μην τον ενοχλεί. Οι σκύλοι χρειάζονται κι αυτοί χρόνο με τον εαυτό τους. Οι περισσότερες επιθέσεις σκύλων σε παιδιά έχουν συμβεί όταν αυτά τον ξυπνούν ξαφνικά.
10. Μην αφήνεις το παιδί να ταΐζει τον σκύλο από το πιάτο του. Αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Ένας μύθος λέει πως οι τρίχες του σκύλου είναι υπεύθυνες για τις αλλεργίες. Αυτό είναι λάθος. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει πως η αλλεργία δεν προέρχεται από τις τρίχες του σκύλου αλλά από αλλεργιογόνα που βρίσκονται κυρίως  στο δέρμα του και στους σιαλογόνους αδένες του ζώου.
Παρόλα αυτά οι τρίχες είναι πολύ ενοχλητικές και όταν έχουμε παιδιά το σπίτι πρέπει να είναι καθαρό!

m.petsonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.