ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ιωάννης Ταχματζίδης : Ισχυρή Ηγεσία

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωαννησ ταχματζιδησ

Είναι μια περίοδος κατά την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ένα αναβαθμισμένο και πολύ σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή.


Η αυτοδιοίκηση είναι το πεδίο όπου μπορούν να γίνουν μικρά και μεγάλα θαύματα αν πραγματικά υπάρχει σχέδιο και κυρίως αντίληψη των προβλημάτων, των προτεραιοτήτων και του τρόπου επίλυσής τους.
Η αυτοδιοίκηση ως θεσμός πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να κρίνεται και να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της και να έρχεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της, να λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία για το καλό του συνόλου των δημοτών.
Ο Ιωάννης Ταχματζίδης γνωρίζοντας όλα αυτά αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητά του ως υποψηφίου Δημάρχου Λαγκαδά ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ στην κρίση των δημοτών, έχοντας τη γνώση και την εμπειρία αλλά και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να εργαστεί για την επίλυση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Οι υποψηφιότητες, βέβαια, δεν πρέπει να είναι αποτελέσματα μόνο της φιλοδοξίας ή της ματαιοδοξίας των υποψηφίων αλλά να προκύπτουν κυρίως μέσα από την ανάγκη μιας κοινωνίας να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται και να φύγει μπροστά.
Ο Ιωάννης Ταχματζίδης, σε ότι τον αφορά, έχει αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο ή ευκαιριακό, ούτε έχει σχέση με προσωπικά ή ιδιοτελή συμφέροντα.
Ο Ιωάννης Ταχματζίδης είναι πιστός στις βασικές αρχές της αυτοδιοίκησης όπως είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος, η συμμετοχή και η συνεργασία, η διαβούλευση, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία που είναι απαίτηση των σύγχρονων κοινωνιών.
Με τις βασικές αυτές αρχές θα απευθυνθεί αυτός και οι συνεργάτες του προς τους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά. μέσα από έναν συνδυασμό που θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος τους δεν είναι να πλειοδοτήσουν σε υποσχέσεις, να εκφράσουν επιθυμίες για αυτά που θα ήθελαν να κάνουν ή να συμπεριλάβουν πομπώδεις δράσεις της νέας εποχής. Θα είναι μετρημένοι στα λόγια και αποφασιστικοί στις πράξεις.
Θα διευρύνουν την συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, εμβαθύνοντας στη δημοκρατία, αναδεικνύωντας το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού. 
Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος αδυνατώντας να ανταποκριθεί και στις πιο απλές και αυτονόητες υποχρεώσεις προς τους δημότες αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι η ΤΑΞΗ σε όλα. Αυτά που υποθέτουμε ή φανταζόμαστε για τα οικονομικά του Δήμου χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, μπορεί να αποδειχθούν παρανυχίδα μπροστά σε αυτά που πραγματικά θα συναντήσουμε και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι περίεργες φήμες που πλανώνται πάνω από το Λαγκαδά.
Πρώτο του μέλημα, λοιπόν, θα είναι η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης σε όλες τις δομές και λειτουργίες του Δήμου και στη συνέχεια σωστός προγραμματισμός και στοχευμένες δράσεις με προτεραιότητα στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.
Η ανάπτυξη της περιοχής μας είναι το ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ. Είναι πρωτεύον ζήτημα για αυτούς. Στόχος τους είναι η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας. Χρέος τους είναι να διαφυλάξουμε τον ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε. ΈΧΟΥΝ θέσεις για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται να είναι περισσότερο ευέλικτες και αποτελεσματικές από την κορυφή της πυραμίδας μέχρι την βάση. Έχουν θέσεις για την αγροτική παραγωγή και μεταποίηση, για το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου προς τους αδυνάτους, για την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με επίκεντρο την ντροπή του Δήμου Λαγκαδά που είναι τα ιαματικά λουτρά, το περιβάλλον και την καθαριότητα, τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Για την πραγματοποίηση όλων αυτών που οραματίζονται για τον τόπο μας θα αναζητήσουν επιπλέον πόρους από την κεντρική εξουσία, αλλά και από την περιφέρεια και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε αυτούς που θα διοικήσουν το Δήμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι επιλογές που θα κάνουμε θα είναι καθοριστικές τόσο για εμάς όσο και για το μέλλον των παιδιών μας. Θα χρειαστεί να κάνουμε την υπέρβαση επιλέγοντας αυτούς που γνωρίζουν, που θέλουν και μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Δήμου και όχι αυτούς που θα παραμείνουν απλοί θεατές στα καθημερινά προβλήματα. Να επιλέξουμε αυτούς που μπορούν να κάνουν ρήξεις χωρίς να τους ενδιαφέρει το πολιτικό τους μέλλον. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθος επιλογές. 
Ρωτώντας τον Ιωάννη Ταχματζίδη για τον νέο εκλογικό νόμο και για τις συνέπειες σε ότι αφορά τη διοίκηση του Δήμου, η απάντηση του είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει κανένας εκλογικός νόμος. Στόχος του δεν είναι η καρέκλα, δεν θαμπώθηκε ποτέ από την εξουσία, δεν τον ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας. Δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί, δεν έρχεται να ''τακτοποιήσει'', έρχεται για να χτίσει. Θα συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις εκείνες που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο του Δήμου προκειμένου να αρχίσει να πνέει άνεμος αισιοδοξίας στον τόπο μας.
Οδηγοί του Ιωάννη Ταχματζίδη θα είναι οι αρχές του, οι αξίες του, οι ιδέες του χωρίς συμβιβασμούς όπως έκανε πάντοτε, χωρίς να δημιουργεί θόρυβο, χωρίς να σηκώνει σκόνη γύρω από το όνομα του όπως έκανε πάντοτε, χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια όπως έκανε πάντοτε, αλλά ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Αν θέλαμε να αποτυπώσουμε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο με ιατρικούς όρους θα λέγαμε ότι ο Δήμος σήμερα βρίσκεται σε κώμα και για να ανανήψει χρειάζεται συνεργασία δυνάμεων αλλά κυρίως γιατρό και μάλιστα καρδιολόγο. Γι αυτό και θέτει την υποψηφιότητά του στην κρίση των δημοτών και τους ζητάει ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, να τον εμπιστευτούν, να συνταχθούν με την προσπάθεια που σήμερα αρχίζει για ένα Δήμο που θα είναι περήφανοι που θα είναι δημότες. Για ένα Δήμο στην υπηρεσία των δημοτών με διαφάνεια, με όραμα, με αξιοκρατία, με αποτελεσματικότητα. Ο Ιωάννης Ταχματζίδης ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.