ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για neolaia arkas

Πέρα από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, πρέπει να βασιστούμε σε ανθρώπους της αγοράς, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, σε αυτούς που έχουν καταξιωθεί στην εργασία τους και θα είναι σε θέση να προσφέρουν την επόμενη μέρα.
Μένουμε μακριά από κομματάρχες και δοκιμασμένα πρόσωπα δεκαετιών. Βασικά κριτήρια ο έρωτάς τους για τον τόπο τους, το να σκέπτονται και να δρουν θετικά.
Δε θα αφήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν στον αρνητισμό και την ασχήμια που μας περιβάλλει, την οποία συνηθίσαμε και σε πολλούς φαίνεται φυσιολογική. Ο Τόπος μας να γίνει μια κοσμοπολίτικη, Ελληνική και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκή πόλη, με καθαρές γειτονίες και τους πιο αισιόδοξους κατοίκους.
Ο Τόπος μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και οι κάλπες θα αναδείξουν τους εκπροσώπους του για την επόμενη δεκαετία. Χρειάζονται νέες και υγιείς δυνάμεις. Δεν μπορεί ο Τόπος μας να βασιστεί σε παλαιά, επαναχρησιμοποιημένα υλικά, ούτε να προχωρήσει με παλαιοκομματικές πρακτικές και κομματικά χρίσματα που έχει πληρώσει ακριβά κατά το παρελθόν.

Οι προηγούμενες διοικήσεις απέτυχαν. Δίχασαν και έχασαν το τρένο των ευκαιριών. Ο κοσμοπολίτικος αέρας, η δουλεία στον τουρισμό έμειναν σχέδια επί χάρτου. Δεν μπορείς να μιλάς για πετυχημένη διοίκηση, για τουρισμό και πολιτισμό και την ίδια στιγμή να έχεις βρώμικες, σκοτεινές γειτονιές, την χαμηλότερη απορροφητικότητα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ελάχιστο πράσινο και ανύπαρκτες παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο. Έγιναν ελάχιστα.
Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να επιλέγονται από κάποιο κομματικό ιερατείο των Αθηνών, αλλά από τις τοπικές κοινωνίες σύμφωνα με τις θέσεις τους και την πορεία τους. Να υπηρετούν τον Τόπο τους και όχι κομματικές γραμμές ή πολιτικές φιλοδοξίες.
Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης να αφήσουν τις αθλιότητες με τις δημοσκοπήσεις και την ερμηνεία του λαϊκού αισθήματος. Να έρθουν σε διάλογο, να βρουν και να δεσμευτούν στα πράγματα που θα γίνουν αύριο κιόλας. Αυτή είναι η ουσιαστική προσφορά στο Τόπο.

Στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσουν θεματικές εκδηλώσεις με πρώτες αυτές για τον τουρισμό, την καθαριότητα, τα αδέσποτα και  το πράσινο, όπου θα αναλύσουν τις δικές τους σκέψεις για ένα «θετικό» Τόπο. Ταυτόχρονα να παρουσιάζουν και νέους υποψηφίους που στελεχώνουν τον συνδυασμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.