ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για διαπλοκη και διαφθορα

Το έτος 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά αποφάσισε (Αριθ. Απόφασης 42/11-02-2016) κατά πλειοψηφία 24 με 6 την χρηματοδότηση για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε. Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. ποσού επτακοσίων πενήντα χιλιάδων (750.000) ευρώ.
Οι πλειοψηφίσαντες δημοτικοί Σύμβουλοι -  όπως και οι καταψηφίσαντες δημοτικοί Σύμβουλοι, από τη θέση τους και ως πρόσωπα εμπιστοσύνης (οι δημοτικοί Σύμβουλοι θεωρούνται ως δημόσιοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους) αναγνωρίζουν ότι :
1. Η Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το Νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών, οι Εποπτεύουσες Αρχές εξαπατήθηκαν ως προς την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου, δηλαδή την ίδια την νομιμότητα ύπαρξης της εταιρείας Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε.
2. Η Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. είναι σφετεριστής του Συγκροτήματος του Ε.Ο.Τ./ Ε.Τ.Α. (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Ανώνυμη Εταιρεία), δραστηριοποιείται με έδρα τα Λουτρά Λαγκαδά χωρίς να έχει προηγούμενα την ρητή και έγγραφη συναίνεση για την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος που είναι περιουσία της Ε.Τ.Α.
3. Από την 1η Εταιρική Χρήση (2010) την 2η, 3η, 4η η Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. εμφανίζει ζημιογόνους Ισολογισμούς (Όταν μια Α.Ε. εμφανίζει για τρία (3) συνεχή έτη ζημιογόνους ανεξαρτήτως ποσού  Ισολογισμούς τίθεται σε εκκαθάριση), η Γενική Συνέλευση των Μετόχων (Δημοτικό Συμβούλιο) δεν ζητεί την εκκαθάριση της.
4. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά, αντί να ζητήσει την εκκαθάριση της Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. εγκρίνει μια ακόμη χρηματοδότηση της Επιχείρησης ποσού 750.000 ευρώ όταν ήδη έχει εγκρίνει στο παρελθόν άλλες δύο χρηματοδοτήσεις (1.458.500 + 600.000) παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων από τους Δήμους, επηρεάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα των Δήμων.
5. Δυνάμει 144/2017 απόφασης πιστοποίησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. αυξάνεται το Μετοχικό Κεφάλαιο ύψους 150.000 ευρώ χωρίς προηγούμενα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει κυρωθεί, όπως ο Νόμος ορίζει, από τον Έλεγχο Νομιμότητας (Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).
6. Επειδή, η Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. είναι μονοπρόσωπη - το 100% των μετοχών κατέχει ο Δήμος Λαγκαδά - οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να λαμβάνονται ομόφωνα. Η απόφαση Αριθ. 42/11-02-2016 με την οποία εγκρίνεται η εκ νέου χρηματοδότηση των Λουτρών ελήφθη κατά πλειοψηφία (26 με 4).
7. Στις 16-08-2017 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά (Αριθ. Αποφ. 233/2017) αποφασίζει κατά πλειοψηφία 20 με 1 να οριστεί εκπρόσωπος του Δήμου ο Δήμαρχος κ. Καραγιάννης Ιωάννης και να εξουσιοδοτηθεί για να παραστεί στην 7η Τακτική Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μονοπρόσωπη Α.Ε. και να ψηφίσει τα θέματα της Συνέλευσης. Στόχος της Διοίκησης είναι να παρακάμψουν τις ψήφους της μειοψηφίας, δηλαδή να αλλοιώσουν την θέληση του Ελληνικού Λαού.
8. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (υπ' αριθ. 10411/2018 έγγραφο) ακυρώνει καθ' ολοκληρία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά για την χρηματοδότηση των Λουτρών ποσού 750.000 ευρώ επειδή δεν είναι σύμφωνη με τα όσα αποφασίστηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης των Λουτρών, ζητεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης να μη δημοσιεύσει στο Γ.Ε.Μ.Η. (Γενικό Μητρώο).
Με εντολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά πρέπει να ακυρώσει''καθ' ολοκληρία'' την απόφαση του για την χρηματοδότηση των Λουτρών ποσού 750.000 ευρώ. Για ευνόητους λόγους την λήψη σχετικής απόφασης το Δημοτικό Συμβούλιο την άφησε για μετά τις δημοτικές εκλογές. Μέχρι στιγμής για τρεις Συνεδριάσεις δεν υπάρχει απαρτία και η λήψη απόφασης αναβάλλεται.
'Ετσι κι αλλιώς θα τους κρίνει η Δικαιοσύνη….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.