ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Επαναδημοσίευση: Καταγγελία για τα Λουτρά Λαγκαδά

Καταγγελία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά – Μονοπρόσωπη Α.Ε.
(5η δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά. Έγκριση Προϋπολογισμού της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά – Μονοπρόσωπη Α.Ε., οικονομικού έτους 2015)

Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά – Μονοπρόσωπη Α.Ε., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των υποχρεώσεων που απορρέουν απ' αυτές, ΔΕΝ ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, ώστε ο Εισαγγελέας να ζητήσει από τη Διεύθυνση Εκτάκτων και Ειδικών Ελέγχων επί των Οικονομικών, να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται, ενδεχομένως, τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση, της πλαστογραφίας με χρήση, σε κακουργηματική μορφή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Π. Λαγκαδά - Μονοπρόσωπη Α.Ε. καταγγέλλει μεταξυ πολλών άλλων: "φαινεται ξεκάθαρα η σπατάλη και η έλλειψη σωστής και χρηστής διοίκησης", της προηγούμενης Διοίκησης των Λουτρών.

Η καταγγελία περιέχει σαφείς παρατηρήσεις και επισημάνσεις σε ζητήματα κακοδιαχείρισης και παρατυπιών, οι οποίες ενδεχομένως μπορεί να ζημιώνουν την Επιχείρηση με μεγάλα χρηματικά ποσά. Από την εξέλιξη της έρευνας θα κριθεί εάν το αδίκημα θα έχει διαστάσεις που εμπίπτουν στις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στην καταγγελία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Π. Λαγκαδά - Μονοπρόσωπη Α.Ε. αναφέρει, ότι δεν έχουν δημοσιευθεί οι ισολογισμοί της επιχείρησης (επομένως οι ισολογισμοί δεν έχουν εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων). "Περιέργως" ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Π. Λαγκαδά - Μονοπρόσωπη Α.Ε.δεν αναφέρεται καν στις Εκθέσεις Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Λογιστή, ο οποίος διακριβώνει σαφείς παρεκκλίσεις των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (κωδ. Ν.2190/1920 και ΕΓΛΣ), με τις οποίες αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα χρήσης των Ισολογισμών.Είναι γνωστό, ότι οι Ορκωτοί Λογιστές έχουν χαρακτήρα υπαλλήλου και έτσι αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη και όχι ως ιδιώτες, επομένως ο βαθμός ευθύνης τους είναι αυξημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.